portret

Frans-Paul Gout: Terug naar de echte muziek, de echte klank, de echte gitaren
gibson gitaar
Een Gibson L 5 uit 1936
Er is veel te doen in Vintage gitaren. De hausse in Vintage gitaren is ontstaan in de periode dat er, naast weinig interessante muziek, ook bijna geen goede gitaren meer werden gemaakt of gedistribueerd. Sinds eind jaren tachtig zijn de grote merken als Gibson, Fender en Martin weer meer en beter gaan produceren. Nu heb je alle kans in welk specialisme dan ook een goede gitaar gewoon in de winkel te vinden. Maar intussen had de handel in oude gitaren zijn weg gevonden en wisselden ingewijden hun kennis uit over merken, types en periodes. Gitaristen gingen de verschillen herkennen en gebruiken, en ontwikkelden hun eigen uitgesproken voorkeur voor bouwkarakteristiek of vormgeving van die gitaar in dat jaar.
Home
fp logo
cd's

bordspellen

bestellen

vintage gitarenEnglishfender gitaar Zo verging het ook mij en ik probeerde alle belangrijke types tegen te komen. En wat ik niet vond, haalde ik uit Amerika om soms na gebruik weer door te verkopen. Er valt bij mij dus wel wat kennis te halen, advies voor een aanschaf of misschien wel te kopen of te ruilen. Weet wel 'n beetje wat je wilt, qua stijl en type.

Vintage gitaren kunnen heel duur zijn. De hier afgebeelde gitaren kosten bijvoorbeeld ongeveer 5000 euro, maar misschien is de voor jou meest geschikte gitaar minder duur of is er iets op in te ruilen.

Een Fender Esquire uit 1959


Voor info en suggesties, mail naar fp.allplay@xs4all.nl