portret

Frans-Paul Gout: "Dit is dus de nieuwe generatie jaren vijftig bordspellen."

(lees interview in Leidsch Dagblad)
map De FP All Play Spellendoos is een map op A3 formaat met daarin de vier bordspellen (sommigen zeggen bordspelen) op twee dubbelzijdig bedrukte spelborden, een zakje houten pionnen en dobbelstenen, en een spelregelboek in het Nederlands en Engels. Het zijn alle vier variaties op het klassieke bordspel. Je loopt met houten pionnen een parcours-met-hindernissen, en zo verzamel je punten.
spelanimatie
Er zijn kleine en grote pionnen, met eigen regels voor bewegen en slaan. Kleurvakken maken meteen al op het bord spelregels duidelijk, een makkelijk geheugensteuntje voor de basisregels, die in elk spel hetzelfde zijn. Zodat na enige oefening een spel zichzelf speelt. En als je het spel in de vingers krijgt, kun je ook varianten spelen, die je in het spelregelboek vindt. En ten slotte ook zélf variaties op de spellen verzinnen.
Home
fp logo
cd's

bordspellen

bestellen

vintage gitarenEnglish


Kern van elk FP All Play-spel: alle opties openhouden, zodat je bij zoveel mogelijk worpen van de dobbelsteen een gunstige zet kunt uitvoeren. Daarnaast moet je een evenwicht zien te vinden in je spelgedrag tegenover je medespelers. Als je steeds slaat, zullen ze jou ook steeds slaan. Als je het nooit doet, of jezelf vastzet in coalities, kom je weer niet vooruit. Zie daar het broze evenwicht tussen speltactiek en groepspsychologie. Maar wees gerust, het vergt niet te veel concentratie en speelt lekker weg, voor alle leeftijden.


De spelen zijn gemaakt voor 2 - 6 spelers, die ieder hun eigen kleur hebben op het bord. Regels van toegang en doorgang zijn vaak verbonden aan de speelkleur. Met 2 of 3 spelers is het 't leukst als ieder 3 of 2 kleuren neemt, voor de vulling van het spel en de tactische variaties.

Organiseer een FP All Play Speldag! Het allerleukst is, zes mensen voor een speldag bij elkaar roepen en alle spelen achter elkaar spelen. Bijvoorbeeld een zaterdag, van 2 tot 11, met een eetpauze tussendoor.
De puntenscores zijn op elkaar afgepast en ieder realiseert een totaalscore. De winnaar mag zich bovendien melden voor een finale met andere winnaars. En die kan kampioen worden in een van de spelen, en een beker mee naar huis nemen, beschikbaar gesteld door de producent!


Weet je geen mensen in de buurt, meld je dan bij ons voor een voorronde in Leiden, of via ons met andere deelnemers in je eigen regio.


Kijk verder in de Spellendoos